loading

Vuosimallin 2016 myötä Opel Comboa on hiottu entistä taloudellisemmaksi. Moottoreissa on nyt polttoainetta säästävä start/stop-toiminto ja tekniikkaan on tehty muitakin parannuksia. Ominaisuudet ovat muilta osin ennallaan eli Combo tarjoaa suuren kuljetuskapasiteetin kompaktissa korissa.

 

Opel Combo on kasvattanut parin viime vuoden aikana nopeasti suosiotaan. Viime vuonna sen rekisteröinnit kaksinkertaistuivat vuoteen 2013 verrattuna. Menestys on helppo ymmärtää, sillä Combo on hyvien ajo-ominaisuuksien sekä ergonomisen ohjaamon ansiosta mukava ajaa.

 

Combon järkeviin ulkomittoihin on saatu paljon helposti hyödynnettävää tilaa. Tavaratilaa voidaan vielä kasvattaa kääntyvän väliseinän ja taittuvan matkustajan etuistuimen selkänojan avulla. Tavallisesti 2,17 metrin pituisen kuormatilan saa venytettyä jopa 3,4 metrin mittaiseksi. Niinpä Combo on hyvä vaihtoehto myös luokkaa suuremmille pakettiautoille.

 

Pienimmillään kuormatila on lyhyessä ja matalassa mallissa 3,4 kuutiometriä ja suurimmassa pitkässä ja korkeassa vaihtoehdossa tilaa on peräti viisi kuutiometriä. Tarjolla on neljä erilaista koria, minkä ansiosta on mahdollista löytää juuri oikea versio kaikkiin kuljetustarpeisiin.

 

Kokonaistaloudellisuus on tärkein valintaperuste pakettiautoissa, ja siinä Opel on mallistollaan vahvoilla. Combo on myynnissä niin bensiini- diesel- kuin kaasukäyttöisenä, joten tässäkin mielessä on mahdollista valita paras vaihtoehto.

 

Vuosimallin 2016 myötä käyttökustannukset pienevät edelleen, kun kulutus ja CO2-päästöt ovat pudonneet. Kaikissa Combo-malleissa on nyt Start-Stop-järjestelmä, joka sammuttaa moottorin kun pysähdytään vaikka liikennevaloihin, Kun kytkin painetaan alas valon vaihtuessa vihreäksi, moottori käynnistyy automaattisesti ja matka voi jatkua. Lisäksi laturi kehittää virtaa vain tarvittaessa ja myös muita moottorin apulaitteita on kehitetty edelleen.

 

Opel Combon aerodynamiikkaa on parannettu, millä alennetaan omalta osaltaan kulutusta. Pohjalevy on aiempaa tasaisempi ja myös pyöräholveissa ilman ohjausta on tehostettu. Lisäksi Comboissa on nyt vakiona alhaisen vierintävastuksen renkaat.

 

Kaikkien parannusten myötä Opel Combo Vanin yhdistetty kulutus on 1,3 CDTI -moottorilla (66 kW/90 hv) varustettuna vain 4,8 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 126 g/km. Pitkä kori nostaa kulutusta desilitran ja päästöjä 3 g/km. Pitkän Opel Combo 1,3 CDTI Vanin hinta on vain 21 290 euroa.
Siirry ylös