loading

Neljännen The Voice of Finlandin voitti ylivoimaisesti joensuulainen Miia Kosunen. Seuraavan vuoden ajan autoilusta ja matkailusta pitävä neitonen siirtyy paikasta toiseen Opel Mokkalla. Hyvä suhde Miian ja uuden Opelin välille syntyi heti ensimatkalla.

 

Miia Kosusen suhde musiikkiin alkoi jo ennen syntymää. Hänen äitinsä suosikki oli Queen, jonka soinnut välittyivät äidin kertomusten mukaan odotusaikana kohtuun Miian korviin. Lapsuudessa innoittajana musiikkiin toimi isoäiti, jonka kanssa he laulelivat Miian mukaan jopa tuntikausia.

 

 Yläasteella opettaja kannusti Miaa musiikin tekemiseen, ja tuona aikana syntyikin musikaaleja. Eikä musiikki jäänyt sen jälkeen syrjään missään vaiheessa, vaan harrastus jatkui klassisen musiikin opinnoilla ja melodista metallia soittaneen yhtyeen solistina. Nyt VoFin voitosta on kulunut toista viikkoa, joten Miian tulevaisuuden suunnitelmat alkavat hiljalleen hahmottua: ”Universalin kanssa on jo sinkku työn alla ja sitä tekemässä on huippunimiä. Rock-metal-pohjainen suomeksi laulettu kappale tehdään huolella. Lisäksi on tullut paljon keikkapyyntöjä”, Miia valottaa lähitulevaisuutta. Miia työskentelee toistaiseksi kampaaja-parturina, ja esimiestehtäviä ei voi jättää heti taakseen. Toiveena on kuitenkin muuttaa musiikki ajan mittaan harrastuksesta leipätyöksi.

 

Opel Finlandin markkinointijohtaja Markus Routasalo pitää neljä vuotta The Voice of Finlandin kanssa jatkunutta yhteistyötä hienona asiana: ”Pystymme varmistamaan, että voittaja matkustaa mukavasti ja turvallisesti. Energinen Miia tulee liikkumaan jatkossa paljon jo pelkästään kotinsa ja Helsingissä sijaitsevan levytysyhtiön väliä. Syksyllä talven taas tullessa Mokkan nelivedosta on varmasti iloa.”

 

Autolle on varmasti käyttöä, sillä Miian vanha auto teki tenän heti kilpailun voiton jälkeen. Miia kuvailee autoiluaan: ”Kilometrejä kertyy hurja määrä, kun pidän matkustamisesta.” Uutta Opel Mokkaansa Miia osaa vain ylistää: ”Se on ihana auto ajaa, en ole varmaan koskaan ajanut aiemmin näin hyvällä autolla. Pääkaupungista kotiin ajaessa se oli turvallisen ja vakaan tuntuinen. Ja se on vielä niin nättikin.”

Siirry ylös